Her Şeyin Modası Geçer Bunların Geçmez! Gardolabınızda Mutlaka Bulundurun, İşte Her Dolapta Olması Gereken Parçalar

Moda sürekli değişse de herkesin gardırobunda bulunması gereken kıyafetler hiç değişmiyor. Peki, dolapta "Kurtarıcı kıyafet" dediğimiz parçalar hangileridir? Bu hafta gardıropta mutlaka bulunması gereken 10 parçayı sizler için bir araya getirdik.

Her Şeyin Modası Geçer Bunların Geçmez! Gardolabınızda Mutlaka Bulundurun, İşte Her Dolapta Olması Gereken Parçalar

Gardıropta mutlaka bulunması gereken parçalar denildiğinde akla ilk gelen beyaz gömlekler, jeanlar, trençkotlar geliyor. Peki ama bunlar dışında kombin parçaları ne olmalı?

Alem Dergisi'ne değerlendirmelerde bulunan Selma Çilek Çiftçi, herkesin gardırobunda bulunması gereken 10 parçayı anlattı. İşte stil sahibi kişiler için kombin önerileri...

1. BEYAZ GÖMLEKLER

İkinci sırada da beyaz gömlek yer alıyor. Biraz klişe gelebilir fakat beyaz bir gömlekle her zaman şık, asil ve cool görünebilirsiniz. Günün trendlerine uygun, farklı tarzlarda birkaç beyaz gömleğiniz varsa zaten kötü görünme şansınız oldukça düşük.

2. JEAN’LER

Bence bu listenin ilk sırasını jean’ler almalı çünkü hem gündüz hem akşam rahatlıkla kombinleyebileceğiniz bir parça jean. Her kadının dolabında mutlaka iyi kesimli bir skinny, bir de mom jean bulunmalı. Özellikle siyah renkliler hayat kurtarıcı olur.

3. TRENÇKOT

Üçüncü sırada ise trençkot yer alıyor. Bir trençkotu yıllarca kullanabilirsiniz çünkü modası asla geçmeyecek ikonik parçalardan biridir. İster kanvas isterseniz deri tercih edin; her zaman, her yerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Özellikle mevsim geçişlerinde benim en sevdiğim kombinler hep trençkot ile tamamladıklarımdır.

4. KABAN

Dördüncü olarak güzel bir kaban. İsterseniz kaşe isterseniz de sezonun trendi olan teddy kaban olarak seçim yapabilirsiniz. Uzun, oversize bir kaban son yılların vazgeçilmezi ve uzun bir süre de böyle devam edecek gibi görünüyor.

5. EŞOFMAN

Beşinci olarak eşofman takımları demek istiyorum. Aslında pandemi nedeni ile listenin başında yer almaları gerekiyordu fakat artık hepimiz o kadar sıkıldık ki sanırım kimse bu listede eşofman yer almasını istemeyecek. Ama ben yine de pazar günü şıklığı olsun, seyahat şıklığı olsun, üzerinize yakışan bir eşofman takımın dolabınızda mutlaka bulunması taraftarıyım. Pandemi öncesi de aynı listeyi hazırlıyor olsaydım eşofmanı yine listeye koyardım.

6. DERİ CEKET

Altıncı olarak ise deri ceket. Deri ceketlerin yerini son yıllarda blazer’lar aldı ben de blazer’ların deri olanlarını tercih ediyorum ve severek kullanıyorum. Bence her kadının dolabında kalıbı güzel, biraz oversize bir deri blazer olmalı.

7. TULUMLAR

Son birkaç sezondur çok trend olan ve artık her vücut yapısını güzel gösterebilecek tarzda da bulunan tulumlar vazgeçilmezim. Kendi koleksiyonlarımda da sıkça yer verdiğim tulumlar, bence her kadının mutlaka sahip olması gereken parçalardan. Ben tulumları daha çok ilkbahar ve sonbahar zamanları kullanmayı tercih ediyorum. Üzerine bir mont ya da ceket almadan sadece tulumu kullanmak bana daha rahat geliyor.

8. MİNİ ELBİSE

Özel günlerde kullanabilmeniz için siyah ya da beyaz renkte vücudunuzu daha iyi gösteren, mini şık bir elbiseniz olmalı.

9. GÜNLÜK ELBİSELER

Elbise insanı olduğum için yazın sadece elbise giyiyorum desem yeridir. Kışın da çizmelerle, kısa ceketlerle kombinlemeyi seviyorum günlük elbiselerimi. Bence bir kadının dolabında mutlaka ince rahat bir kumaştan yapılmış, volanlı eteği olan ve mümkünse desenli bir elbisesi kesinlikle bulunmalı.

10. AYAKKABILAR

Gelelim son olarak ayakkabılara, bence bir kadının dolabında mutlaka güzel bir spor ayakkabı, güzel bir babet, ince topuklu sivri burunlu siyah bir stiletto, yine ince topuklu deri siyah bir çizme, kalın topuklu siyah bir çizme ve kalın tabanlı bir botu olmalı. Konu ayakkabı olduğunda kendimden geçtiğim için gerçekten en olması gerekenleri seçmek benim için oldukça zor. Fakat tek seçme hakkım olsa sanırım seçeceklerim bunlar olurdu.