Kışı İlaç İçmeden Atlatmak İsteyen Evinden Eksik Etmesin! Bu Meyve Grip Ve Enfeksiyonlara Karşı Resmen Zırh Oluyor

Frenk üzümü bağışıklığı güçlendiriyor. Gribal enfeksiyonlara karşı koruma sağlıyor. Özellikle soğuk aylarda mutlaka tüketilmeli. Peki Frenk üzümünün faydaları neler? İşte yanıtı...

Kışı İlaç İçmeden Atlatmak İsteyen Evinden Eksik Etmesin! Bu Meyve Grip Ve Enfeksiyonlara Karşı Resmen Zırh Oluyor

Rengi, tadı ve kokusuyla çok şirin olan Frenk üzümü mutlaka tüketilmeli. Peki faydaları neler? İşte detaylar...

FRENK ÜZÜMÜ TÜKETİN

Ekşi, küçük meyveleriyle göründüğünden çok daha fazlasını sunan frenk üzümü oldukça yararlı bir besin. Araştırmalar, frenk üzümü çekirdeği yağı almanın bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olabileceğini bulmuştur. Siyah frenk üzümü, vücuttaki zararlı serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olan antioksidanlarla doludur.

BU 5 BESİNİ TÜKETMEYİ UNUTMAYIN!

İngiltere'de yapılan bir diyet ve beslenme araştırmasına göre; yetişkinlerin yalnızca %27'i yeterli düzeyde meyve ve sebze tüketiyor. Fakat Suzie, bu yiyeceklerin gezegendeki en yoğun besin maddelerinden bazılarına sahip olması sebebiyle özellikle bağışıklık yönünden güçlü bir yapı sunduğunu belirtiyor. C vitamini ve manganez besin değerleri, normal bir bağışıklık tepkisi için oldukça önemlidir. Bu nedenle, kırmızı biber, orman meyveleri, kepekli tahıl, baklagiller ve yeşil yapraklı sebzelerin bulunduğu öğünler oluşturmayı unutmayın.

HER KAHVALTI MASASINDA BULUNSUN!

Eczacı Bina Mehta, çinko mineralinin yoğun bulunduğu peynirin ihtiyaç duyulan bağışıklık sistemini sunduğunu belirtiyor. Çinko, virüsler ve bakterilerdeki proteinlerle mücadele eden enzimleri aktive ederek enfeksiyondan korunmaya yardımcı oluyor. Diğer çinko kaynakları, et, kabuklu deniz ürünleri, süt ürünleri, ekmek ve tahıl ürünleri bulunuyor.

D VİTAMİNİNİ ÖNCELİK HALİNE GETİRİN

Yıllardır güneşten aldığımızı düşündüğümüz D vitamini, aslında yeterince alınmayan vitamin türlerinden biri. Üstelik kış aylarında kısıtlı alınan D vitamini, kemik, diş ve kasları sağlıklı tutmak ve kışın daha fazla virüse maruz kaldığımızda bağışıklık sistemini destekliyor. Bu nedenle yeterli D vitamini tüketmemek, bağışıklık sisteminde zayıflamanın ana sebeplerinin başında geliyor.

PROTEİNDEKİ GÜÇ

Beslenme Uzmanı Suzie, bağışıklık sistemi, antikorları ve diğer bağışıklık hücrelerini üretmek için protein kullandığını belirtiyor. Bu nedenle beslenme sisteminde yumurta, et, balık, baklagiller ve tahıllardan yeterli miktarda protein tüketmenin önemine karşı dikkatli olmasına dair vurgu yapıyor.