Masterchef jürilerinin adeta parmaklarını yediği Alinazik nasıl yapılır? İşte en lezzetli Alinazik tarifi!

Patlıcan severlerin bayıla bayıla yediği Alinazik nasıl yapılır? İşte Masterchef jürilerinin adeta parmaklarını yediği en lezzetli Alinazik tarifi...

Masterchef jürilerinin adeta parmaklarını yediği Alinazik nasıl yapılır? İşte en lezzetli Alinazik tarifi!

Patlıcan severlerin bayıla bayıla yediği Alinazik, reyting rekorları kıran Masterchef yarışmasında da yapılmıştı.  Peki, kıyma ve patlıcanla daha da lezzetli bir hale gelen Alinazik en lezzetli şekilde nasıl yapılır?

Medyatava'nın aktardığına göre, Alinazik 2 aşamalı bir yemek. Alinazik içerisine sebze ve kıymanın aynı anda girmesi lezzetini adeta katlıyor.  Peki bu alinaziğin püf noktaları neler?

Osmanlı mutfağından günümüze gelen yemekler arasında yer alan Alinazik tarifini sizler için derledik. İşte en lezzetli Alinazik tarifi!

BEĞENDİSİ İÇİN

-2 diş sarımsak
-600 gram patlıcan (3-4 tane orta boy)
-1 su bardağı kadar süzme yoğurt
-Karabiber
-Tuz


KIYMASI İÇİN

1 adet soğan
250 gram orta yağlı kıyma
3-4 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası(silme)
1 adet yeşil biber
1 adet domates


İŞTE EN LEZZETLİ ALİNAZİK TARİFİ

Öncelikle kıymamızı ve yağımızı tavamıza alalım. Daha sonra soğanlarımızı yemeklik olarak küp şeklinde doğrayalım ve hafifçe kavuralım. 

Akabinde ise yemeklik şekilde doğradığımız soğanlarımıza küp küp doğradığımız yeşil biber ve domatesleri ekleyelim. Domateslerimiz suyunu saldığı zaman ise salça, tuz ve karabiberi de karışıma dahil edilerek karıştıralım

Patlıcanlarımızı közleyelim ve patlıcanlarımız közlendikten sonra sonra kabuklarını soyalım ve küçük küpler halinde doğrayalım. 

Bir taraftan da Alinazik için sarımsaklı süzme yoğurt hazırlayalım. Yanmaz tavada patlıcanları ısıtalım, daha sonra tavadan aldığımız patlıcanlar ile sarımsaklı yoğurdu karıştıralım, üzerine tuz ve karabiber ekleyelim.

Servis etmek için beğendimizi tabağa alalım ve üzerine sıcak kıyma harcımızı ekleyelim. Eğer kıymanız yağsız ise üzerine tereyağı ve pul biber kızdırıp gezdirebilirsiniz. 

Ayrıca alinaziği domates ve yeşil biber ile de süsleyebilirsiniz.