Maydanoza para vermeye son! Saksıda maydanoz yetiştirmenin püf noktaları!

Evde minik minik saksılar içinde bitkiler beslemeyi çok seviyorsanız biraz da mutfağınıza katkınız olsun öyle değil mi. Hem de bu kez yetiştirdiğiniz besinleri yerken öyle bir keyif alacaksınız ki...

Maydanoza para vermeye son! Saksıda maydanoz yetiştirmenin püf noktaları!

Yetişridğiniz bitki, meyve ve sebzeyi yemek gibisi yok. Öyle lezzetli geliyorlar ki snaki bugüne kadar yediklerinizin en iyimişçesi gibi. Siz de evinizde minik minik saksılar içinde bir çok ürünü yetiştirebilirsiniz. 

Herkesin kocaman bir bahçesi olmayabilir ancak küçük bir balkonunuz varsa kendinize kadar hem hobi olsun diye hem masraftan tasarruf etmek için bir çok şeyi yetiştirebileceğiinizi biliyor muydunuz? 

Sadece rengi ile gözleri cezbetmeyen hemen her yemeğe de çok yakışan maydonozla baaşlayalım işe öyleyse. Söyleyeceğimiz püf noktaları ile artık kendi maydanozlarınızı kendiniz yetiştirecek dışarıdan maydonoz almayacksınız. 

İhtiyaç duduğunuzda anında kullanabileceğiniz nefi mi nefis maydanozlar yetiştirmek istiyorsanız bir kaç püf noktasına dikkat etmenz önemli. 

Saksıda maydanoz yetiştirmenin püf noktaları!

  • Öncelikle toprağın torf bakımından zengin ve gevşek bir toprak olmasına dikkat etmelisiniz. Kaliteli bir toprak kullanmalısınız. 
  • Tohumları güvenilir biryerden temin etmelisiniz. 
  • Maydonoz için en uygun ekim zamanının mart sonu-nisan başıdır.
  • Ekim yaparken toprağı çok sıkıştırmamaya ve tohumları çok dibe ekmemeye dikkat etmelisiniz.
  • Maydanoz sabah güneşlerini çok sever. Sabah güneşi alan yere koymalısınız. 
  • Ve son olarak Maydanozları hasat ederken uygun bir makas kullanmalı, maydanozun gelişimine zarar vermeyecek şekilde toplamalısınız