Sadece evdeki iki malzeme ile tıkanmış lavabo kabusuna son! En doğal lavabo açıcı nasıl yapılır?

Her evde bulunan sadece iki malzeme ile tıkalı lavaboları sorunsuz bir şekilde açmanın mümkün olduğunu, böylelikle kimyasalların salgıladığı havayı solumaya gerek kalmadan, kendimizi, çocuklarımızı ve sevimli dostlarımızı da korumuş olacağımızı biliyor musunuz? İşte detaylar…

Sadece evdeki iki malzeme ile tıkanmış lavabo kabusuna son! En doğal lavabo açıcı nasıl yapılır?

Tıkalı lavabolar tüm ev hanımlarının ve hatta kadın erkek ayırmadan herkesin canını sıkan, yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir sorundur. Açmak için uğraşmak, açmaya çalışmak ise insanın daha da çok canını sıkan, uğraşı gerektiren bir sıkıntıdır. Bir de bunun haricinde son zamanlarda sıklıkla toz olarak kullanılan ya da sıvı olarak dökülen lavabo açıcı kimyasallarla kendinin yaralayan insanların haberlerini alır, fotoğraflarını görür, korkar olduk ve temkinli davranmaya çalışır olduk. Özellikle haberlerde lavabo açıcılarla elini, yüzünü ve kendini yakan kişilere rast geldikçe de kimyasallardan uzak durmaya çalışan ve bu sorunu doğal yöntemlerle çözmeye çalışanların sayısı gün be gün artmaktadır. Her şeyin doğal bir çözüm yolunun bulunduğunu söyleyen eskilerin, acaba bunun içinde uyguladıkları bir yöntem var mıdır? İşte detaylar…


TIKALI LAVABOLARI DOĞAL YOLLARDAN AÇMA YÖNTEMLERİ!
Evet, her evde bulunan sadece iki malzeme ile tıkalı lavaboları sorunsuz bir şekilde açmak mümkündür. Ve böylelikle kimyasalların salgıladığı havayı solumaya gerek kalmadan, kendimizi, çocuklarımızı ve sevimli dostlarımızı da korumuş olurken korkulan her şeyden uzak durup, en doğal yönteme yönelerek kimyasallardan uzak durulmuş olunur.

Peki, doğal yollardan lavabo açmamızı sağlayan malzemeler nelerdir?
Şimdi sizlere yine öyle bir tarif vereceğiz, hiçbir yerde yazmayan ama en etkili olan, eskilerin anneanne babaanne bilgileri dediği o bilgilerden biri. Yıllardan beri süre gelen tarife göre bu malzemeler, her evde bulunan, evin olmazsa olmazlarından karbonat ve elma sirkesi ikilisidir. Daha önceki haberlerimizde size evde elma sirkesi yapmanın püf noktalarını vermiştik. Eğer tamamen doğal olsun derseniz elma sirkesini de kendiniz yaparak kullanabilirsiniz. Ama satın alınanlar da aynı işi görmektedir.

KARBONAT VE ELMA SİRKESİ İKİLİSİNİ NASIL KULLANMALIYIZ?
Öncelikle lavabo giderine bolca karbonat döküyoruz. Deliği tamamen kapatıyoruz karbonatla. Deliği karbonatla tamamen kapattıktan sonra yavaş yavaş ip gibi incecik bir şekilde elma sirkesini lavabo deliğinden dökmeye başlıyoruz. Karbonat elma sirkesi ile birleşince köpürmeye başlayacaktır. Endişe etmeyin, panik olmayın. Doğru yoldasınız. Biraz sonra köpüre köpüre tüm gider açılacaktır. Ardından 1 litreye yakın kaynar su dökerseniz sorununuz çözülmüş olacaktır.