Tırnak Batması Yüzünden Yaşanan Sorunlara Son! Bu Yöntem Tırnak Batmasını Bitiriyor

Genellikle ayak baş parmağında görülen tırnak batması, hayatı kabusa çeviren bir rahatsızlıktır. Müdahale edilmediğinde uzuv kaybına bile neden olabilecek ciddi bir hastalıktır. Peki tırnak batmasına ne iyi gelir? İşte cevabı...

Tırnak Batması Yüzünden Yaşanan Sorunlara Son! Bu Yöntem Tırnak Batmasını Bitiriyor

Dar ayakkabı, bozuk ayak yapısı, virüs ve yeterli oranda temizlenmemesi bakımından ortaya çıkan tırnak batması kabus bir rahatsızlıktır. Yürümeyi bile zorlaştıran tırnak batması, erken müdahale edilmediğinde uzuv kaybına yol açar. Estetik güzelliği bozan tırnak batması sonucu ölen insanlar bile var. Çünkü enfeksiyona neden olma olasılığı yüksek bir hastalıktır.

TIRNAK BATMASI NEDEN OLUR?

Tırnağın ağır bir darbeyle ete batması, tırnak altındaki ette virüs meydana gelmesi, genetik yatkınlık, yanlış ayakkabı seçimi, parmak şeklinde bozukluk ve uzun süreli ayakta durma gibi durumlar tırnak batmasına yol açar.

Tırnak batmasının meydana geldiği yerde kızarma şişme ve sertleşme meydana gelir. Yürümeyi zorlaştırır. Uykudan uyandıran ağrılara yol açar. Oluşan enfekte irinin içinden iltihap akmaya başlar. Bu durumu önlemek için tırnak çekilmeli. Tırnak altı deri ise tedavi edilmeli. Antibiyotik kremler verilir. Öte yandan tırnak çekilir. Tırnaktaki şekil bozukluğu yeniden enfekte sürecini artırabilir.

TIRNAK BATMASINA İYİ GELEN DOĞAL YÖNTEMLER

Evde bazı yöntemlerde tırnak batması tedavi edilebilir. Ancak şiddetli olan batmalarda bir uzmana başvurulmalı. Bu yöntemler şiddeti az olan tırnak batmaları içindir.

Tırnak batması ciddi komplikasyonlara neden olabilir. Çünkü vücudun sinir sisteminin başladığı nokta ayaklardadır. Sinirlere bulaştığı an enfeksiyon kan yoluyla kalbe ya da beyne kadar gidebilir.

ZEYTİNYAĞI VAZELİN

Tırnak batmasının ilk başlangıcında olduğu sürede tırnağa bol bol zeytinyağı sürün.

Akabinde vazelin sürerek streçleyin. Tırnak hava almadığında yumuşar. Yumuşamaya başlayan tırnak deriye batmaz. Enfeksiyon oranı azalır. Zeytinyağı ve vazelin aynı zamanda tırnağı E vitamini sayesinde onarır.

SİRKE

Elma sirkesi enfeksiyonu ortadan kaldırır. Ancak direk elma sirkesi dökmeyin. Bu tetiklemeye neden olabilir. Elma sirkesini suyla seyreltin. Bir ped pamuğu yardımıyla batmanın başladığı yere sürün.