Turşu yaparken herkesin yaptığı Somer Şef açıkladı! Kütür kütür turşunun sırrı işte tam da buymuş!

Turşu yaparken herkesin yaptığı yanlışı Masterchef'in sevilen jürisi Somer Sivrioğlu açıkladı. Peki kütür kütür turşu nasıl yapılır? İşte çok az kişi tarafından bilinen o sır...

Turşu yaparken herkesin yaptığı Somer Şef açıkladı! Kütür kütür turşunun sırrı işte tam da buymuş!

Sofralarımızın vazgeçilmerleri arasında yer alan turşu; sebze ile meyvelerin sirke, tuz, su ve baharatlarla bir araya getirilerek, uzun süre muhafaza edilmesiyle elde edilir. Karar'ın aktardığı detaylara göre, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan turşunun yapımında da dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunuyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Masterchef'in sevilen jüri üyeleri arasında yer alan Somer şef turşunun altın orana göre yapılması gerektiğine değinerek, bu şekilde yapılmış olan turşunun lezzetinin arttığını ve uzun bir zaman beklese dahi asla erimeyeceğini söylüyor. 

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Masterchef'in sevilen jüri üyesi Somer Sivrioğlu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu son dakika  paylaşımında "Kusura bakma Münir usta Adile teyze haklı" dedi.


SOMER ŞEF TÜM SIRLARI TEK TEK PAYLAŞTI

Paylaşılan bilgilere göre, Somer şef turşu yapımıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada turşu yapımında kullanılacak olan sebze ve meyvelerin iyice yıkadıktan sonra kurutulması gerektiğini söyledi.

Yaptığı açıklamada turşu yapılacak olan kavanozların da güzel bir şekilde temizleyenerek, kaynar su içerisinde sterilize edilmesinin gerektiğini kaydeden Somer Sivrioğlu, yine aynı şekilde kavanoz kapaklarınında steril olmasının önemli olduğunu söylüyor.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada turşu suyuna da değinen Somer Şef, genel olarak 1 litre kadar suya 100 gram tuz ve 100 gram sirke kullanıldığını ve tuzun iyotlu olmamasının da büyük önem taşıdığını söyledi. Somer Sivrioğlu ayrıca turşu suyuna isteğe göre sarımsak, limon tuzu, hardal tohumu, defne yaprağı, karanfil, karabiber gibi baharatların da girebileceğini söyledi.

Açıklamasında turşu suyunu kaynatmaya geçmeden önce tüm malzemelerin iyice karıştırılması gerektiğini ve tuzun erimesinin sağlanmasının gerektiğini kaydeden Somer Sivrioğlu, kaynamış olan turşu suyunun soğumaya bırakılmasını çünkü sıcak turşu suyunun sebzeleri yumuşatarak renginin solmasına neden olabileceğini söyledi.

Bir sır daha paylaşan Somer Şef, sebzeleri kavanoza yerleştirirken sıkı dizilmesine özen gösterilmesi gerektiğini belirterek sebzeleri aralarda boşluk kalmayacak bir şekilde dizdikten sonra üzerine turşu suyu döküleceğini fakat kavanozun ağzına kadar doldurulmasına gerek olmadığını söyledi. Somer Şef ayrıca bir parmak boşluk bırakıldıktan sonra sonra ağzının sıkı bir şekilde kapatılması gerektiğini de kaydetti.

Son olarak yapılan turşuların serin ve karanlık yerde saklanması gerektiğini belirten Somer Sivrioğlu, turşuların olgunlaşması için minimum 15 gün beklenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.