Yüzlerde Oluşan Tüylerden Kolayca Kurtulun! Bu Yöntem Sayesinde Yüzünüzde 1 Tane Tüy Kalmayacak

Yüzlerde Oluşan Tüylerden Kolayca Kurtulun! Bu Yöntem Sayesinde Yüzünüzde 1 Tane Tüy Kalmayacak

Yüz bölgesinde istenmeyen tüyler çoğu kişi için rahatsız edicidir. Bu nedenle yüz bölgesinde tüylenme olan kişiler, tüylerinden kurtulmak için farklı yöntemler ararlar. Peki bu istenmeyen yüz tüylerinden nasıl kurtulabilirsiniz? 

Leblebi Tozu Maskesi

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde süt kreması
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde leblebi tozu
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde zerdeçal
  • 2 çay kaşığı ölçüsünde süt


Hazırlanışı

Bütün malzemeleri derin bir kabın içerisine alarak, yumuşak bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Oluşan karışımı yüzünüze uygulayın. 20 dakika boyunca karşımın yüzünüzde tamamen kurumasını bekleyin. Bir banyo lifinin de yardımı ile ılık su ile yüzünüzden maskeyi sökün. Hazırlayacak olduğunuz bu karışımı 1 ay boyunca haftada ortalama 2 -3 kere rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Mısır Unu Maskesi

Malzemeler

1 çay bardağı ölçüsünde bal

  • 2 çay kaşığı ölçüsünde toz şeker
  • 1 çay kaşığı su

Hazırlanışı

Bütün malzemeler birbirine karışına kadar güzelce karıştırın. Hazırladığınız karışımı ocakta ya da mikrodalgada yarım dakika boyunca, kahverengi bir renk alıp baloncuklar çıkarana kadar ısıtın. Spatula ya da benzer bir görev görecek nesne ile karışımı uygulamak istediğiniz yere sürün. En sonunda cildinizde kurumuş olan ağdayı çekerken kesinlikle tüylerin çıkış yönünün tersine doğru çekmeye özen gösterin.

Zerdeçal Kürü

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde zerdeçal
  • Yeteri kadar süt

Hazırlanışı

Malzemeler macun kıvamına gelene kadar 2 yemek kaşığı ölçüsünde zerdeçala yavaş yavaş süt eklemesi yaparak güzelce karıştırın. Bu hazırlamış olduğunuz karışımı özellikle yüz bölgenizde oluşan istenmeyen tüylenmelere karşı daha etkilidir. Tabi ki de diğer bölgeler için de rahatlıkla kullanılabilir. Yaptığınız bu kürü cildinize uyguladıktan sonra mutlaka 15 – 20 dakika arasında bekletin. Daha sonra ılık su yardımı ile yıkayarak temizleyin. Hazırlamış olduğunuz bu kürü haftada yalnızca bir kere uygulayabilirsiniz.