Köfteci Yusuf yese size tarif sorar! İşte sulu sulu nefis köfte tarifi!

7'den 70'e herkesin en çok sevdiği yemekler arasında başı çeken köftenin hem sulusu hem de yumuşağı makbul. İşte Köfteci Yusuf'un bile size tarif soracağı o köfte tarif...

Köfteci Yusuf yese size tarif sorar! İşte sulu sulu nefis köfte tarifi!

Türk mutfağının zenginliği, tarih boyunca farklı kültürlerin etkisi altında gelişmiş ve böylece de birbirinden lezzetli yemekler ortaya çıkmıştır. Fakat bazı yemekler vardır ki, yalnızca bir lezzet olarak değil, aynı zamanda bir kültürel miras şeklinde de kabul edilir. 
Paylaşılan detaylara göre, işte tam da bu noktada, Türk mutfağının gurur kaynakları arasında başı çeken "Anne Köftesi" karşımıza çıkıyor. Karar gazetesinin aktardığı tarifte yer alan detaylara göre, yapılışı merak edilen ve araştırılan anne köftesi, adını annelerimizin mutfağında, sevgiyle ve özenle hazırlamış olduğu bu eşsiz lezzetten alır. 

 İşte Köfteci Yusuf'un bile size tarif soracağı o köfte tarif...

MALZEMELER
Yarım çay kaşığı kimyon
500 gr dana kıyma(tercihen döş )
1 çay kaşığı pul biber
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı kekik
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
3 dilim bayat ekmek veya 3 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı tepeli karbonat veya kabartma tozu
1 fincan ekmekleri ıslatmak için süt

ANNE KÖFTESİ TARİFİ

Nefis anne köftesi yapmak için ilk olarak yoğurma kabımıza döş etinden çekilmiş olan dana kıymayı, rendelediğimiz sarım ve soğanın suyunu ekleyelim. Daha sonra bayat ekmekleri sütle iyice ıslatalım ve fazlasını sıkalım. Akabinde ekmeği de bu karışımımızın içerisine ilave edelim.

Ardından karbonat ya da kabartma tozunu, yumurtayı, tuzu, karabiberi, pul biberi, kekiği, kimyonu ekleyelim ve köfte harcımızı güzelce yoğuralım. Burada dikket etmemiz gereken nokta köftemizi sakız kıvamına gelene kadar güzelce yoğurtmak. 

Akabinde köfte harcımızın üzerini streç filmle kapatalım ve en az 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim. Söz konusu bu sürenin sonunda buzdolabından köfteleri alıp güzelce şekil verelim. Az yağlı bir teflon ya da granit tava içinde  köftelerin her iki tarafını da eşit bir şekilde kızartalım. Köftelerimizin fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alalım. İşte Köfteci Yusuf'un bile yediğinde size tarif soracağı enfes anne köftesi hazır. Afiyet olsun.